• 0545 455 50 49
  • 0532 010 21 99
  • info@drezyilmaz.com
  • EnglishTurkish

Vajinal lazer tedavileri

Vajinal lazer tedavileri

Vajinal lazer tedavileri, vajina daraltma, idrar kaçırma tedavisi, vajinal beyazlatma, menopozal kuruluğun tedavisi, tekrarlayan enfeksiyonların tedavilerini içermektedir. Vajina, rahim ağızdan kızlık zarının çıkışına doğru uzanan esnek bir organdır. Vajinada zamanla veya müdahale sonrası oluşan bollaşmalar kadında cinsel ilişki esnasında ses gelmesi, hissizlik, orgazm olamama gibi şikayetler yaratır. Bollaşma için bazı kadınlarda cerrahi gerekirken, kimi kadınlarda cerrahi gerektirecek kadar bollaşma olmamaktadır.

Vajinal lazer tedavileri ne için uygulanır?

Doğumlar, genetik, ilişki sıklığı, vajinal müdahalelere bağlı sıkılığını ve darlığını yitirebilir. Hiç doğum yapmamış kişilerde bile bu durum yaşanmaktadır. İlişkide bolluk ses gelmesi hissizlik gibi şikayetler olmaktadır. Menopoz dönemindeki kuruluk daralma sonrası ağrılı cinsel ilişki meydana gelmektedir. Lazer vajinoplasti ile vajina daraltma, her iki partnerin aldığı hazzı arttırmak, ilişkide bolluk ve gaz çıkışını engellemek, vajinal mukozayı kalınlaştırmak, ıslaklığı arttırma hedeflenmektedir. Lazer ile cilt altında bulunan bağ dokusu uyarılmakta, kollajen ve elastin lif üretimi artmakta, cilt gergin ve dolgun görünmektedir.

Vajinal lazer tedavileri neleri içerir?

  • Vajina daraltma
  • İdrar kaçırma tedavisi
  • Vajinal beyazlatma
  • Menopozal kuruluğun tedavisi
  • Tekrarlayan enfeksiyonların tedavisi

Vajinal lazer nasıl etki eder?

Vajinal lazer probu, vajinal ultrasona benzeyen bir probtur. Hedef dokuda kontrollü ısı hasarı ve maksimum fayda sağlanır. Cilde herhangi bir zarar vermez.  Önce lokal anestezik sürülür, sonrasında 15-20 dakika işlem olur. 4-6 hafta aralıklarla 2-3 seans gerekebilir. İşlem sonrası hafif ödem bazen su toplaması kızarıklık, geçici renk koyulaşması olabilir. 3-10 gün cinsel perhiz önerilir.

Vajinal lazer tedavileri

Lazer başka alanlarda da kullanılabilir mi?

Lazerin birçok etkisi bulunmaktadır. Siğiller, rahim ağzı yaraları yakılabilir. Ayrıca epizyotomi (doğum dikişi) ve sezaryen dikişleri silinebilir. Saç derisine yapılan uygulama ile doğum sonrası saç dökülmesinde kullanılabilir.

Kimlere lazer uygulanmaz?

Rahim ağzında aktif hastalık öyküsü, gebelik, aşırı beklenti, hemen doğum sonrası emzirme, HSV (genital uçuk) hastalarında vajinal lazer uygulaması genel olarak yapılmaz.